Това заяви говорител на компанията вчера, цитиран от Ройтерс. Към момента

...
Това заяви говорител на компанията вчера, цитиран от Ройтерс. Към момента
Коментари Харесай

”Google” проучва използването на изкуствен интелект за писане на новинарски статии

Това съобщи представител на компанията през вчерашния ден, представен от " Ройтерс ".

 

Към момента от " Гугъл " не са посочили съответните имена на издателите, само че съгласно New York Times са извършени полемики с Washington Post, News Corp (собственик на Wall Street Journal), самите New York Times и други

 

Новината идва няколко дни откакто от Associated Press са декларирали, че ще си партнират със притежателя на ChatGPT - OpenAI. Целта им е да изследват потреблението на изкуствен интелект при писането на вести. Тази договорка може да сътвори казус за сходни партньорства сред промишленостите.

 

Въпреки че някои издания към този момент употребяват изкуствения разсъдък с цел да генерират своето наличие, от новинарският отрасъл като цяло изостават в усвояването на тази нова технология. Това се дължи на опасения, че потреблението й може да генерира в действителност погрешна информация. Друго основание е, че би било мъчно да се разграничи дали създателят на обещано наличие човек или компютър.

 

Представители на " Гугъл " показаха мнение, че изкуственият разсъдък би могъл да помогне на публицистите при измислянето на заглавия, както и при използването на разнообразни стилове на писане. Компанията прецизира, че още е в начален етап на изследването и увери, че " тези принадлежности не са предопределени и не могат да заменят значителната роля, която публицистите имат в докладването, основаването и инспекцията на обстоятелствата в техните публикации. "

 

Някои ръководители на новинарските компании, към които се е обърнал " Гугъл " дефинират предлагането като мощно тревожно, сподели New York Times. Те са поискали анонимност.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР